FOTO: InfoBijeljina.com

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas budžet ove lokalne zajednice za narednu godinu od 51,3 miliona KM i drugi rebalans tekućeg budžeta koji je kreditom uvećan na 63,7 miliona KM.

Skupštinska većina odbila je 20 amandmana opozicionog SNSD-a na budžet kojim je traženo uvođenje nagrade za novorođene i veća izdvajanja za penzionere, njegu drugog lica, za stipendiranje i podršku zapošljavanja mladih, za gradsku biblioteku i uređenje fasada u Bijeljini.

Prihvaćena su dva amandmana SNSD-a kojima su u budžetu povećana izdvajanja za Narodnu kuhinju u gradu sa 98.000 KM na 120.000 KM i stavka za kulturu sa 35.000 KM na 50.000 KM.

U ime predlagača budžeta Nada Stjepanović iz resornog gradskog odjeljenja, navela je da za narednu godinu nije planirano kreditno zaduživanje, a da je za otplatu postojećih predviđeno 2,8 miliona KM.

Ona je rekla da je za investicije u gradskoj kasi planirano 9,4 miliona KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da će usvojeni budžet omogućiti investiranje 15,5 miliona KM u brojne kapitalne projekte naredne godine, sredstvima iz budžeta i uz šest miliona KM iz već realizovanog kredita.

On je dodao da za narednu godinu nije predviđeno povećanje plata gradskoj administraciji, ni ostalim korisnicima lokalnog budžeta.

Nakon iznenadne smrti načelnika gradskog Odjeljenja za finansije Slavka Bašića, za vršioca dužnosti danas je imenovana ekonomista Gordana Kojić koja već radi u ovom odjeljenju.

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković ocijenio je da je usvajanje budžeta za narednu godinu i rebalansa tekućeg budžeta osnov za budući stabilan rad lokalne vlasti. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )