FOTO: Srpska Info

Policija Republike Srpske povećaće broj svojih službenika koji će u koordinaciji sa pripadnicima Granične policije BiH sprečavati ilegalne ulaske migranata iz pravca Srbije i Crne Gore.

Dogovoreno je ovo danas na sastanku direktora GPBiH Zorana Galića i Policije Republike Srpske Darka Ćuluma.

Tema sastanka bilo je sprovođenje Sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice koji je potpisan polovinom prošle godine.
Na osnovu tog Sporazuma policijski službenici MUP RS u koordinaciji s pripadnicima GPBiH angažovani su na sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata na posebno ugroženom istočnom i sjeveroistočnom dijelu granice. Trenutno je na sprečavanju prelaska granice od strane migranata angažovano 84 pripadnika MUP RS.

– Uslijed potrebe za većim brojem službenika u nadzoru granice s povećanim pritiskom migranata, te najavu SIPA da zbog privremenog finansiranja institucija BiH u narednom periodu neće biti u mogućnosti angažovati svoje službenike koji su trenutno raspoređeni na istoku i sjeveroistoku BiH, Galić i Ćulum su razgovarali o neophodnosti povećanja podrške MUP RS – navodi se u saopštenju iz GP BiH. Dodaje se da je saradnja GPBiH i MUP RS ocijenjena veoma dobrom, te je najavljeno njeno dalje unapređenje i u drugim oblastima rada.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )