FOTO: null

Vlada i Narodna skupština RS, nakon dobrih rezultata na kraju prošle godine, u prvom kvartalu 2016. smanjile su intenzitet rada i produktivnost, navedeno je u izvještajima o monitoringu njihovog rada u periodu januar - mart koje su juče predstavili Centri

Naveli su da je budžet RS za 2016. usvojen na vrijeme, ali da je zabrinjavajuća njegova struktura jer je najviše novca, odnosno 720 miliona KM planirano za lična primanja, a za otplatu dugova 668 miliona KM. U izvještaju o radu Vlade RS navedeno je da su ministri u prvom kvartalu utvrdili šest strategija, ali da je izostalo usvajanje strategije razvoja RS.

Kada je riječ o radu Narodne skupštine, u CCI-ju naglašavaju da je broj zasjedanja u prvom tromjesečju ove smanjen za devet u odnosu na posljednji kvartal 2015. godine.

- Broj razmotrenih mjera pao je sa 87 na 33, a usvojenih zakona sa 26 na osam. Jedan od razloga za loše rezultate je nerad tokom čitavog januara - navedeno je u izvještaju CCI-ja uz opasku da program rada parlamenta ponovo nije usvojen prije početka godine na koju se odnosi.

U Narodnoj skupštini RS istakli su da je parlament usvojio sve materijale koji su mu dostavljeni na razmatranje i usvajanje. Dodali su da je na upravo započetoj 12. sjednici 26 tačaka dnevnog reda i da se nadaju da će u drugom kvartalu 2016. biti povećan broj usvojenih akata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )