FOTO: null

Kako otrgnuti od zaborava uspomene na rodni kraj, najbolje je svojim ličnim primjerom pokazao Ljuboje Ljubo Stevanović koji je u svom rodnom Ugljevik Selu nadomak Ugljevika odlučio obnoviti kućno ognjište.

Ljuboje Ljubo Stevanovic, poslovan je čovjek, koji je dugi niz godina živio i radio u Beogradu kao generalni direktor beogradske “Laste”. Nakon penzionisanja, osnovao je privatnu firmu  "SteCo " u Beogradu.  

Iz svog rodnog sela otišao je kao mlad čovjek, sa nepunih 19 godina, na studije u Beograd gdje je kasnije, nakon završetka studija, započeo svoju karijeru i nastavio život. 

Nakon 58 godina života i rada u Beogradu vratio se, kako kaže, da evocira uspomene na djetinjstvo a ujedno da povrati “stari sjaj” svojoj  rodnoj kući. 

Priroda posla kojim se bavi njegova privatna firma, ubrzala je i olakšala posao na obnavljanju starih i izgradnji novih kuća u etno-stilu na njegovom porodičnom imanju.

Na imanju je ukupno pet kuća sagrađenih od prirodnih materijala u kombinaciji sa modernim enterijerom jer je Ljubo želio napraviti spoj starog i novog integrišući ga u jednu dopadljivu cjelinu koja plijeni znatiželju kako ovdašnjih mještana tako i slučajnih prolaznika.

Pripremila: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )