FOTO: null

Dom zdravlja Bijeljina uspješno završava poslovnu godinu i spreman je za nove poslovne poduhvate u narednoj, rekao je danas novinarima direktor ove zdravstvene ustanove Duško Milovanović.

Prema njegovim riječima, Dom zdravlja ostvario je veoma dobre rezultate, uspjevši da odgovori svim zahtjevima koji su pred njega postavljeni. 

"Prije svega treba istaći požrtvovan i odgovoran odnos svih zaposlenih i našu saradnju sa bijeljinskom gradskom upravom, sa resornim ministarstvom i Fondom zdravstvenog osiguranja Srpske i poslovnim partnerima", rekao je Milovanović na konferenciji za novinare. 

On je istakao da ova zdravstvena ustanova ima odlične uslove rada, te da su izuzetni rezultati posljedica i dobre opremljenosti ustanove. 

Pomoćnik direktora za ekonomsko-finansijska pitanja Gordana Mitrović kaže da je u ovoj godini ostvaren pozitivan poslovni finansijski rezultat, odnosno da se poslovalo sa dobiti, čime je ispunjen glavni cilj ustanove. 

"Ključ uspjeha je precizno i dobro planiranje u toku godine jer smo veoma oprezno krenuli u 2017. Početkom godine imali smo niz akcionih planova štednje da bi na polovini godine utvrdili finansijsku stabilnost, te krenuli u razvojne projekte koji će biti nastavljeni i u sljedećoj godini", rekla je Mitrovićeva i dodala da će egzaktni podaci o poslovanju biti poznati u februaru 2018. godine. 

Zamjenik direktora Doma zdravlja Igor Novaković rekao je da je ova ustanova lider u okruženju kada je riječ o pružanju zdravstvenih usluga na primarnom nivou, da ima dobar kadar i materijalno-tehničku opremljenost. 

On je najavio da će u narednoj godini, uz dosadašnje 24 ambulante porodične medicine i 55 timova kojima raspolaže, Dom zdravlja završiti porodičnu ambulantu u Novoj Janji, a treba očekivati i izmještanje porodične ambulante u Majevičkoj ulici koja će biti premještena u naselje Ledinci. 

"Od investicionih ulaganja planira se i završetak i puštanje u rad zgrade centralne sterilizacije, te tehnči elementi u vezi sa puštanjem u rad zgrade nove radiologije", naveo je Novaković. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )