FOTO: null

Prošlog vikenda u sportskoj dvorani Gimnazije, po deseti put zaredom, uspješno je organizovan i održan tradicionalni Međunarodni karate turnir „Bijeljina open & Noć šampiona 2016“

Tehnički organizator turnira bio je karate klub „Šampioni“, a generalni pokrovitelj turnira kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Turnir je ove godine okupio najbolje karatiste svih uzrasta, od najmlađiih pionira, pa sve do seniora.

Učestvovalo je  640 takmičara i takmičarki  iz sedamdeset i jednog  kluba  iz 11 zemalja (Austrije,  Srbije, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Njemačke i Bosne i Hercegovine)

Takmičenje se održalo u osamdeset takmičarskih kategorija u disciplinama kate i borbe, pojedinačno i ekipno, i odvijalo se od ranih jutarnjih sati tokom cijelog dana, pa sve do kasno uveče na četiri borilišta. 

Ono što posebno izdvaja i čini ovaj turnir upečatljivim je da je ponovo viđen veoma veliki broj kvalitetnih i neizvjesnih mečeva kao i činjenica da je  turnir okupio elitne klubove iz svih nabrojanih zemalja  učesnica.

Svečanom otvaranju turnira prisutvovao je veliki broj zvanica iz kulturnog, sportskog, političkog i privrednog miljea, a sam događaj otvorio je narodni poslanik iz Bijeljine Dr. Zlatko Maksimović. 

Ceremoniji otvaranja prisutvovala je i Tanja Petrović iz Srbije, proslavljena Jugoslovenska karatiskinja. Dodijeljena su mnoga priznanja svima koji su sve ove godine pomagali ovaj jedinstveni sportski događaj, ali i predstavnicima klubova ovogodišnjih učesnika.

Što se tiče rezultata, kada su u pitanju klubovi učesnici, po uspješnosti prvo mjesto u Generalnom poretku klubova pripalo je karate klubu „Energija” iz Banja Luke sa osvojenih 79.bodova. Na drugom mjestu našao se karate klub „Unsu“ iz Bijeljine sa osvojenih 42 boda, dok je treće mjesto pripalo karate klubu „Nikon“ iz Bugarske sa osvojenih 38. Bodova.

“Kao organizatori ovog sportskog događaja, s obzirom na situaciju i okolnosti, zadovoljni smo odzivom kubova, a zasigurno smo prezadovoljni kvalitetom učesnika. Moramo napomenuti da bez prijatelja našeg kluba i prijatelja turnira, naših privrednika iz Bijeljine, te roditelja članova kluba, sve ovo bi bilo apsolutno nemoguće organizovati i svi mi ispred organizacionog odbora turnira  svima se od srca zahvaljujemo. Posebno se zahvaljujemo predsjedniku Republike Srpske, gospodinu Miloradu Dodiku koji je prepoznao značaj održavanja ovakvih manifestacija i finansijski nam pomogo u najvećem dijelu.”, kaže Milorad Marković potpredsjednik Karate Saveza BiH i predsjednik KK “Šampioni” Bijeljina.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )