FOTO: null

U preduzeću Vodovod i kanalizacija u Bijeljini danas je održan novogodišnji prijem povodom uspješnog završetka poslovne godine na kojem je najavljeno da cijena vode u gradu ubuduće može biti korigovana samo naniže.

Generalni direktor preduzeća Predrag Perković rekao je novinarima da je ova godina bila najteža za vraćanje kredita kojim se finansira izgradnja kanalizacije u gradu i da od naredne godine slijedi blagi pad obaveza, što vremenom može omogućiti i pad cijene vode. 

Bijeljina je prvi grad u Republici Srskoj koji ima izjednačenu cijenu vode za domaćinstva i privredu, što je bio jedan od uslova evropskih kreditora. 

Perković je ocijenio da je poslovnu godinu obilježio završetak radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koji je već u probnom radu, a u februaru će biti predat "Vodovodu i kanalizaciji" na upravljanje. 

"Prečišćavanje fekalnih voda daje novi kvalitet životu u gradu", naglasio je on. 

Prema riječima Perkovića, od 115.000 stanovnika Bijeljeine do sada je na vodovodnu mrežu priključeno 90.000 žitelja, a 27.000 stanovnika grada koriste izgrađenu kanalizaciju. 

Planirano je da se na kanalizaciju priključi 40.000 stanovnika, a prečistač koji je izgrađen ima kapacitete za 80.000 stanovnika. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )