FOTO: null

Za preduzeće Elektro-Bijeljina ovo je bila jedna od najuspješnijih poslovnih godina sa fakturisanom vrijednošću 100 miliona maraka i sa distributivnim gubicima koji su smanjeni ispod devet odsto, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Nedeljko Ćorić.

"Urađeni su brojni investicioni projekti i poboljšane usluge prema kupcima, a to ćemo nastaviti da radimo u kontinuitetu", najavio je Ćorić na konferenciji za medije i prijemu za novinare koji je održan u zgradi Direkcije preduzeća u Bijeljini. 

On je za narednu godinu najavio dvije kapitalne investicije koje će sa 10 miliona KM finansirati "Elektroprenos BiH" - remont i rekonstrukcija trafo-stanice "Bijeljina 1", sa koje se strujom snabdijeva gotovo cijeli urbani dio grada i rekonstrukcija trafo-stanice Zvornik. 

"Za vrijeme remonta kupci neće imati problema, jer će kontinuirana isporuka električne energije biti obezbijeđena alternativnim vodovima", istakao je Ćorić. 

On je rekao da će "Elektro-Bijeljina" do kraja godine potpisati 90 odsto ugovora o snabdijevanju krajnjih potrošača električnom energijom i pozvao sve koji to do sada nisu uradili da potpišu ugovore, jer će u narednoj godini svi kupci koji nemaju potpisane ugovore o snabdijevanju biti isključeni sa mreže. 

Vršilac dužnosti direktora za tehničke poslove "Elektro-Bijeljine" Dragan Perić istakao je da se početkom naredne godine očekuje i početak realizacije SKADA projekta koji će stvoriti izuzetne mogućnosti za kvalitetnije upravljanje i nadziranje elektrodistributivne mreže. 

Prema njegovim riječima, taj projekat trebao bi biti završen u naredne dvije godine, a prvi efekti projekta biće vidljivi već krajem naredne godine. 

"`Elektro-Bijeljina` se prethodnih desetak godina praktično pripremala za ovaj projekat i već uložila oko 11 miliona maraka u pripremu SKADA projekta, što će nas definitivno staviti u rang svjetskih distributivnih kompanija", zaključio je Perić. 

Zavisno elektrodistributivno preduzeće "Elektro-Bijeljina" strujom snabdijeva 110.000 kupaca na području dva grada i 11 opština u Republici Srpskoj. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )