FOTO: null

Mladi članovi Šahovskog kluba koji radi pod pokroviteljstvom Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Bijeljini ostvarili su veliki uspjeh na kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske održanom u Banji Dvorovi.

Protojerej-stavrofor Zoran Petrović, predsjednik Šahovskog kluba "Sveti Georgije" koji je najmlađi u Republici Srpskoj, sa ponosom ističe da je sedam šahista od osam do 12 godina ostvarilo zavidne rezultate. 

Mirko Šajin zauzeo je drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju u kategoriji dječaka do 10 godina, sestre Tijana i Tamara Stanišić zauzele su drugo i treće mjesto i osvojile srebrnu i bronzanu medalju u kategoriji djevojčica do 12 godina. 

Marko Nikolić zauzeo je četvrto mjesto u kategoriji dječaka do 12 godina, Vuk Solaković zauzeo je sedmo mjesto u kategoriji dječaka do osam godina, Aleksandar Nikolić sedmo mjesto u kategoriji dječaka do 10 godina, a Ivana Dragičević zauzela je 10. mjesto u kategoriji djevojčica do 10 godina. 

"Uspjeh naših mladih šahista posebno dobija na važnosti ako se uzme u obzir činjenica da je Šahovski klub `Sveti Georgije` sa radom počeo polovinom prošle godine, a registrovan u decembru iste godine", kaže Petrović. 

Šahovski klub radi pod pokroviteljstvom Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Bijeljini, pod čijim okriljem je i započeo rad kao sekcija prije tri godine. 

Klub je odnedavno i punopravni član Šahovskog saveza Republike Srpske. 

Iz Šahovskog kluba "Sveti Georgije" najavljuju da će u narednom periodu realizovati kampanju za upis u školu šaha koju vode njihovi treneri, majstorski kandidati i licencirani nacionalni instruktori Svjetske šahovske federacije /FIDE/, Robert Tonković i Siniša Elez.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )