FOTO: null

Narodna biblioteka Ugljevik uspješno je završila prošlu godinu u kojoj je upisano 484 nova korisnika, što je znatno veći broj nego prethodnih godina, te je značajno popunjen fond knjiga.

“Od najčitanije literature izdvajamo knjige Marice Popović, Lusinde Rajli, Dostojevskog, Ive Andrića, Meše Selimovića, Nore Roberts i drugih. Narodna biblioteka Ugljevik redovno obnavlja svoj knjižni fond literaturom koja je interesantna našim čitaocima i koja bi im bila korisna”, kaže bibliotekarka Stana Arsenović – Vladić.

Tokom prethodne godine pod okriljem ove ustanove organizovane su   književne večeri , posjete Sajmu knjiga, druženja sa školarcima i predškolcima.

“Redovno odlazimo na seminare radi stručnog usavršavanja i učestvujemo u raznim projektima za doprinos kulturi i razvoju bibliotečke djelatnosti. Vrlo smo srećni što možemo da se pohvalimo velikim brojem malih čitalaca, predškolaca, jer  smatramo da se ljubav prema pisanoj riječi razvija od najranijeg životnog perioda, takoreći od malih nogu”, ističe Arsenović – Vladić.

Godišnja članarina je svega 10 KM, dok za kolektivno učlanjenje i penzioneri  plaćaju po 5 km i ispod je prosječne cijene jedne knjige, a omogućava pozajmicu recentne stručne literature, beletristike, lektirnih naslova i popularne knjige iz bogatog i ažuriranog fonda. 

Biblioteka posjeduje savremenu računarsku opremu i pristup na Internet sa svakog od računara koji se nalazi u biblioteci.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )