FOTO: InfoBijeljina

Predstava “Antigona”, Dramskog kluba Gimnazije “Filip Višnjić” iz Bijeljine, pobjednik je 22. Festivala omladinskih pozorišta Republike Srpske, koji je nedavno održan u Prnjavoru.

U takmičarskom dijelu programa nastupilo je devet omladinskih pozorišnih grupa a Dramski klub “Virus” bijeljinske Gimnazije jednoglasno je pobrao sve simpatije i žirija i publike. 
 
Rediteljka predstave “Antigona“ Valentina Vidaković  kaže da je učešće na ovom festivalu bilo izuzetno iskustvo za učenike ali i mentore.

 
Prema njenim riječima scena na kojoj su djeca izvela pozoršnu predstavu je bila sjajna, učenici izuzetno motivisani te je opšti  tisak da je ovo bilo najbolje izvođenje ove predstave ikada. 
 
“Izuzetno dragocjeno nam je i to što smo nakon predstava na okruglom stolu od članova žirija mogli da čujemo pohvale ali i da su nam ukazali na slabosti i ohrabrili nas da nastavimo da radimo. Pohvale smo dobili i za rediteljska i kostimografska rješenja. Ali najvažniji komentar  je da je Antigona hrabra predstava, sa hrabrim porukama koje su djeca izgovorila”, kaže Vidaković za InfoBijeljina.

 
Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Marku Ristiću iz Bijeljine, koji je među rijetkima sa pozorišnim iskustvom. Od 13 članova dramskog kluba, jedanaest jebilo  prvi put na pozorišnoj sceni.
 
Igor Vukomanović je, uprkos tremi koju je imao na prvom javnom nastupu, zadovoljan.  

 
“Predstava krije u sebi mnoga pitanja, poput onih u kakvom vremenu živimo, sa kakvim ljudima, da li je rješenje  pobjeći od problema ili učiniti nešto na njihovom rješavanju”, kaže učenik.  
 
Članica dramskog kluba “Virus” Gimnazije “Filip Višnjić“ Bijeljina Mišel Mišković ističe da je pozorišna umjetnost neka vrsta kišobrana pod kojim mogu da se sakriju sva djeca željna ljepote i umjetnosti.

 
“Došla sam ovdje da bih ispoljila svoju kreativnost i doprinijela razvoju kulture našeg društva. I veoma sam srećna što sam dio ove price”, kaže mlada glumica. 
 
Tekst Žana Anuja koji je adaptacija Sofoklove "Antigone", u režiji profesorke Vidaković, predstava je koja će sigurno privući pažnju na svim pozorišnim scenama na kojima bude igrana. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )