FOTO: null

Iako je potrošnja električne energije za rad javne rasvjete u Bijeljini u prošloj godini premašila milion KM, građani Bijeljine nezadovoljni su osvijetljenošću gradskih ulica.

Stiglo je krajem januara i upozorenje Gradskoj upravi iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina u kojem je zatražena hitnost rješavanja ovog problema jer kako je navedeno loša osvijetljenost ulica u velikoj mjeri utiče na bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Iz Odjeljenja za stambeno komunalne poslove danas poručuju, u tekućoj godini riješićemo problem javne rasvjete u Majevičkoj ulici, ali i na još nekoliko lokacija u gradu.

Pored problema u Majevičkoj ulici, pitanje javne rasvjete potrebno je riješiti i u dijelu Ulice Ive Andrića koja vodi do naselja Intergaj, međutim Stojanović ističe problem je kompleksan s obzirom da su ulice u naselju Intergaj u privatnoj svojini.

"Cilj nam je da proširimo ulicu Ive Andrića i da obezbijedimo uslove kako bi se Ulicom nesmetano odvijao saobraćaj, a tim bi se i obezbijedio prostor za postavljanje stubova javne rasvjete",kažu u Odjeljenju za stambeno –komunalne poslove i napominju  ako u ovoj godini ne uspiju realizovati zamišljeno na već postojećim stubovima će kažu postaviti svjetiljke.

Stojanović najavljuje da će ove godini biti ulaganja i u rekonstrukciju putne mreže na području grada, a prioritet je ističe održavanje puteva za šta će biti izdvojeno 800.000 maraka.

Stojanović napominje da postoji i odluka kojom je definisano da u izgradnji javne rasvjete u nekim naseljenim mjestima mogu sa 50 odsto sredstva učestvovati i građani, pa bi i Grad u skladu sa ovom odlukom mogao izdvojiti dio sredstva, što je ikako ističe i predviđeno ovogodišnjim planom u iznosu od oko 50.000 maraka.

Plan utroška budžetskih sredstava na ime potrošnje električne energije za rad javne rasvjete u tekućoj godini je 950.000 KM i predviđa sve tehničke mjere za smanjenje ove potrošnje. U prošloj godini ostvarene su uštede koje su uslijedile nakon postavljanja tajmera, pa se uz određene restrikcije došlo do uštede u potrošnji električne energije.

Očekuju ove godine u Gradskoj upravi i epilog sudskog postupka koji je uslijedio zbog rekonstrukcije javne rasvjete, koja je podrazumijevala uvođenje led tehnologije na području grada. Ivođač je izabran, međutim uslijedila je žalba jednog od učesnika na tenderu pa je pokrenuo i tužbu pred sudom.

"Kakva god presuda bude, mi ćemo je ispoštovati" kaže Stojanović samo da bi mogli krenuti u ponovnu proceduru, jer cilj je kako ističe da budu zamijenjene sve sijalice koje su veliki potrošači.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )