FOTO: InfoBijeljina

Strategijom lokalnog razvoja grada Bijeljina koju su odbornici Skupštine grada usvojili na prvom ovogodišnjem zasijedanju planirano je da do 2020. godine škole u Semberiji dobiju četiri nove fiskulturne sale.

Naime, u okviru segmenta „Sektorski razvojni planovi“, za realizaciju plana društvenog razvoja definisano je tridesest projekata i mjera koje su grupisane u devet programa.

Među njima je i izgradnja četiri fiskulturne sale. Tako će, do 2020. godine, fiskulturne sale dobiti škola „Jovan Dučić“ u Patkovači, osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske, gradska osnovna škola „Sveti Sava“ i četvrta je fiskulturna sala u sklopu Gimnazije „Filip Višnjić“.

U ovom dokumentu preciziran je i iznos sredstava potreban za ove namjene, ali i način njihovog obezbjeđenja.

Koliko će to da košta?

Za izgradnju sale u Patkovači oko 50 000 KM obezbijediće lokalna samouprava, a najveći dio 440 062 KM finansira, kao što je poznato, Vlada Srbije.

Nešto više novca otići će na izgradnju sale u Velikoj Obarskoj, 600 000 KM, kako stoji u dokumentu. Od toga će lokalna samouprava obezbijediti 120 000, a od donator se očekuje 480 000 KM.

Za fiskulturnu salu u bijeljinskoj osnovnoj školi “Sveti Sava” planirano je da 700 000 KM, koliko je potrebno, obezbijede iz ostalih izvora finansiranja.

Slično je stanje i sa gimnazijskom salom. Za njenu izgradnju neophodno je pola miliona maraka koje će biti obezbijeđene iz ”ostalih izvora”.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )