FOTO: null

U cilju uštede i smanjenja potrošnje električne energije, na predstojećoj 41. sjednici, odbornici Skupštine Grada Bijeljina, između ostalog, razmatraće i Odluku o rekonstrukciji javne rasvjete.

Projektom zamjene živinih sijalica LED tehnologijom ostvariće se dugoročno poboljšanje energetske efikasnost. Na taj način, troškovi električne energije i troškovi održavanja mogu biti umanjeni do 70 odsto.

Takođe, novim sijalicama za 50 odsto biće povećana vidljivost i osvijetljenost kolovoza, a radni sati javne rasvjete u 55 sela biće dvostruko uvećani.

Gradska uprava će putem raspisivanja javnog poziva izabrati najpovoljnijeg ponuđača, koji posjeduje atestiranu opremu i svjetiljke porijeklom iz Evropske unije, a biće obavezan da sve ugrađene svjetiljke koje pregore nakon rekonstrukcije, u garantnom roku zamjeni novim.Izabrana firma dužna je da za ugovoreni posao i održavanje dostavi traženu bankarsku garanciju, dok će garantni rok na ugrađene svjetiljke, izvedene radove i održavanje biti najmanje pet godina.

U 2014. godini, u okviru projekta „Bijeljina i Bogatić zajedno na putu energetske održivosti kroz povećanje energetske efikasnosti i promociju obnovljivih izvora energije" izvršena je rekonstrukcija javne rasvjete i postavljene su 42 led sijalice u ulici Kneginje Milice, Njegoševe i dijelu ulica Svetog Save i Majevičkoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )