FOTO: null

Priprema za dodjelu u zakup još 1.028 hektara zemlje u državnoj svojini na području Bijeljine je pri kraju i odluka će uskoro biti upućena Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrde Republike Srpske na saglasnost, rekao je Srni šef gradskog Odjel

Savić kaže da traju i pripreme za produženje ugovora o zakupu državne zemlje koji su sa poljoprivrednicima u Semberiji potpisani 2008. godine.

Prema njegovim riječima, veliki je broj poljoprivrednika zainteresovan da dobije državnu zemlju na korištenje putem zakupa, a prednost će imati poljoprivredna gazdinstva u vlasništvu fizičkih lica, jer je pravnim licima ostavljena mogućnost da putem koncesije dođu do poljoprivrednih površina.

Na području Bijeljine nalazi se oko 50.000 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta, od čega je više od 4.000 hektara zemlje u svojini Republike Srpske.

U proteklom periodu resorno ministarstvo je 3.106 hektara zemlje dodijelilo na korištenje putem koncesije, a putem zakupa su poljoprivrednicima stavljena na raspolaganje 434 hektara zemlje.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić ranije je pozvao gradsku upravu u Bijeljini da što prije omogući dodjelu u zakup preostalih više od hiljadu hektara državnog zemljišta poljoprivrednicima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )