FOTO: bijeljina.org

Udruženje građana "Kajak, kanu, rafting Semberija" iz Bijeljine organizovaće u narednom periodu javne treninge i osnovnu obuku vožnje kajaka, rekao je Srni predsjednik ovog udruženja Velemir Zekić.

"Udruženje je od osnivanja do danas imalo više zapaženih akcija. Prvi dio posla stvaranja ovakvog udruženja bila je nabavka opreme, a drugi obezbjeđivanje stručnog osoblja i promocija, u čemu smo i uspjeli", rekao je Zekić.

On je naveo da poslije nabavke opreme, počinju promociju i nude mogućnost da svaki zainteresovani građanin proba voziti kajak, te je juče organzovan trening na rijeci Drini koji je okupio veliki broj građana. Prema njegovim riječima, "Kajak, kanu, rafting Semberija" za sada posjeduje 10 plovila, sigurnosnu, spasilačku opremu i kajakški dom koji je u fazi useljenja na obali rijeke Save u selu Brodac.

"Imamo još dosta posla kako bismo došli do ostvarenja naših ideja. Imajući u vidu da naš grad nema istoriju kajaka i da nije isto stvarati kajak, kanu, rafting klub, kao klubove koje koriste loptu ili klub borilačkih vještina", rekao je Zekić.

On je istakao da su ponosni što što kajaci plove Drinom i Savom, te dodao da je uvjeren da će na semberskim vodama u budućnosti biti sve više kajakaša, raftera. Zekić je naveo da je ovo udruženje za dvije godine postojanja ostvarilo više zapaženih rezultata kao jedino bijeljinsko udruženje za obezbjeđivanje uslova za razvoj i promociju sportova na vodi, zaštitu životne sredine, promociju rijeka i turističkog potencijala.

Prema njegovim riječima, za postignute rezultate zaslužni su članovi ovog udrženja koji su uložili ogromnu energiju, slobodno vrijeme, materijalna i druga sredstva. Ovo udruženje grad Bijeljina nije budžetski obezbijedio, ali je pomogao u nabavci opreme.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )