FOTO: Srpskainfo

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen stigla je u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine na sastanak sa članovima Predsjedništva BiH.

Predsjednicu Evropske komisije dočekali su svi članovi Predsjedništva uključujući predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića, te članove Predsjedništva Šefika Džaferovića i Milorada Dodika.
 
Kako nalaže protokol, ali i epidemiološke mjere, gošću iz EU članovi Državnog predsjedništva pozdravili su sa odstajanja, a zanimljivo je da su sva trojica to uradili na sličan način – desna ruka na srce sa blagim naklonom.
 
Tokom sastanka s članovima Predsjedništva BiH očekuje se kako će predsjednica Evropske komisije razgovarati o aktuelnim političkim problemima u BiH, ali o putu ka EU.

Dolazak predsjednice Evropske komisije na sastanak u Predsjedništvo nastavak je aktivnosti koje sprovodi Fon der Lajen prethodnih nekoliko dana, a koje se tiču posjete zemljama Zapadnog Balkana i razgovora sa zvaničnicima Albanije, Sjeverne Makedonije, Kosova, Crne Gore, ali i BiH.
 
Fon der Lajen doputovala je danas u popodnevnim satima u Bosnu i Hercegovinu gdje je prisustvovala otvoranju graničnog prelaza Svilaj i novog mosta na granici s Hrvatskom.
 
– Graditi mostove između ljudi i kultura je najbitnije. BiH i Zapadni Balkan pripadaju EU. Naši prioriteti su jasni. Moramo se boriti protiv pandemije, ubrzati vakcinaciju, oporaviti ekonomiju. Bili smo uspješni protiv pandemije, donirali smo više od milion doza, vakcinacija spašava život, a vakcine su bitne – kazala je ona.
 
Ona je ranije istakla kako posjetama državama Zapadnog Balkana želi poslati snažan signal privrženosti Evropske unije procesu pridruživanja država Zapadnog Balkana ovom bloku.
 
To dugujemo svim mladim ljudima koji vjeruju u budućnost Evrope – izjavila je tada Fon der Lajen, prenosi Kliks.
 
 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )