FOTO: null

U Gradskom parku u Bijeljini danas je otvoreno inkluzivno igralište za djecu sa posebnim potrebama i u invalidskim kolicima čije je uređenje sa 15.000 KM finansirao Rotarakt klub Bijeljina - podmladak bijeljinskog Rotari kluba.

Predsjednik Rotarakt kluba Bijeljina Ivan Petrović rekao je novinarima da je nabavka didaktičkih sprava za opremanje dječijeg igrališta dio projekta "LJubav nije samo riječ" koji je organizovao Rotarakt klub Bijeljina, u saradnji sa svim rotarakt klubovima u BiH. 

"Igralište u Bijeljini samo je prvo koje ćemo urediti u svakom gradu u BiH u kojem se nalazi Rotarakt klub i ovakva igrališta biće uskoro izgrađena u Banjaluci, Brčkom, Tuzli, Sarajevu i Lukavcu", najavio je Petrović. 

Otvaranju igrališta prisustvovao je i guverner Rotari distrikta 1910 Arno Kronhofer koji je pohvalio ovaj projekat u kojem omladina podržava omladinu, posebno što je riječ o pomoći djeci. 

Kronhofer je rekao novinarima da rotari zajednice u Austriji i Bijeljini imaju dugogodišnju saradnju, a najveća pomoć pružena je tokom katastrofalne poplave 2014. godine kada su austrijski klubovi donirali u Bijeljinu pomoć vrijednu 180.000 evra. 

On je tokom današnjeg boravka u Bijeljini posjetio i gradsku Bolnicu "Sveti Vračevi" kojoj je Rotari klub Bijeljina nedavno donirao vrijednu medicinsku opremu. 

Predsjednik Rotari kluba Bijeljina Aleksandra Letić rekla je novinarima da su kroz veliki projekat "Global grand" bijeljinskoj bolnici donirali najsavremeniju opremu za neurologiju, za dijagnostifikovanje, liječenje i prevenciju moždanog udara. 

Prema njenim riječima, vrijednost ovog projekta je 70.000 dolara, uključujući i dvadesetodnevnu obuku za tim ljekara, medicinskih sestara i fizioterapeuta u Italiji, u jednoj od vodećih klinika u ovoj oblasti. 

Bijeljinski Rotari klub je 2003. godine ušao u mećunarodnu Rotari fondaciju i trenutno ima 23 člana. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )