FOTO: InfoBijeljina.com

Crkva Svete Petke Paraskeve u Mirosavcima naredne godine navršiće 20 godina od svog osvećenja.

U prošloj i ovoj godini intenzivirani su i finalizirani radovi na uređenju hrama i porte, a prota Stevo Jović, namjesnik tuzlanski i starješina hrama je sumirao rezultate tih radova.

„Uradili smo jedan potporni zid u dužini od nekih 40 metara visine na mjestima i preko 3 odnosno  4 metra. Potporni zid koji će da spriječi klizište i koji je dao ljepši izgled hramu. Taj zid smo uradili zahvaljujući pomoći opštine Lopare i opštinskom rukovodstvu, na čelu sa načelnikom Radom Savićem“, rekao je prota Stevo Jović

Prota Stevo Jović je istakao pomoć od 5000 KM Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije vlade Republike Srpske, a određena sredstva je uložila Crkvena opština Mačkovac i vjernici koji su svoje priloge namijenili za ove radove.

Vojko Marić je priložio i postavio panelnu ogradu u dužini od oko 40 metara, a za taj dio ograde svoj prilog je dala njegova sestra Kristina Zimonjić.

„Opština Lopare je učestvovala u finansijskoj konstrukciji za ove radove, koji su izvedeni, prošle i ove godine kod hrama u Mirosavcima sa ukupnim iznosom od 21000 KM i mi podržavamo sve aktivnosti koje sprovode naši sveštenici, kada su u pitanju uređenja crkava i porti. Mislim da to doprinosi  i ljepšem izgledu sela, a služi i za vjerske potrebe građana naše opštine“, rekao Rado Savić, načelnik Lopara.

Ukupni radovi su koštali oko 33000 KM, a u to ulazi izrada potpornog zida, izrada toaleta sa dvije kabine, pratećom opremom i vodoinstalacijom, izrada prilaza, stepeništa, dijela staza oko svetosavskog doma, izrada kanala i postavljanje cijevi za odvod kišnice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )