FOTO: null

U nadležnim gradskim službama kažu da rade sve što je u njihovoj moći kako bi Bijeljina izgledala lijepo i uredno, ali i apeluju na sugrađane da obrate više pažnje gdje odlažu smeće.

U komunalnom preduzeću smatraju da uvijek može bolje, ali da su maksimalno angažovani na odvozu komunalnog otpada i pranju ulica, kako u samom centru, tako i na periferiji grada.

Stanovnici Bijeljine generalno su zadovoljni čistoćom gradskih ulica, ali kažu da se mnogo toga može uraditi da sve izgleda bolje. Predlažu kažnjavanje nesavjesnih sugrađana koji smeće bacaju na zelene površine.

Nadležnost za kažnjavanje nesavjesnih građana u rukama je komunalne policije, koja traži pomoć građana i prijavljivanje neodgovornih stanovnika Semberije. Iako su u prvoj polovini godine izdali 45 prekršajnih naloga, iz komunalne policije smatraju da im prioritet nije kažnjavanje.

Diko Simić, direktor Komunalne policije grada Bijeljina, kaže da imaju za cilj da tu svijest građana po pitanju održavanja komunalnog reda podignu na jedan veći nivo.

Osim odvoza komunalnog otpada, ove godine Komunalac je zadužen i za pranje ulica. Radnici ovog komunalnog preduzeća svakim radnim danom i subotom odvoze otpad iz centra grada, dok u zavisnosti od potrebe rade i nedjeljom.

- Po nalogu stambeno-komunalnog odjeljenja mi vršimo pranje ulica. Normalno je da su naši radnici na terenu i malo više poznaju situaciju. Mi sugerišemo u određenim momentima stambeno komunalnom gdje treba izvršiti pranje ulica tako da ne vršimo samo pranje ulica u strogom centru grada, kaže Milorad Stjepanović, direktor a.d. Komunalac Bijeljina

Stjepanović napominje da se na nekim mjestima kontejneri prazne i po nekoliko puta u toku dana, kao što je to u slučaju gradske zelene pijace.

Iako je prije nekoliko godina najavljeno postavljanje kamera na nekim kritičnim lokacijama, zbog nedostatka novca za sada se odustalo od toga.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )