FOTO: screenshot

Vlada Federacije BiH produžila je mandat vršiocu dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP) Vahidinu Munjiću uprkos tome što je osumnjičeni u istrazi organizovanog kriminala.

Ovo je objavio portal Klix, a odluka o produženju mandata Munjiću za još tri mjeseca donesena je jednoglasno na telefonskoj sjednici Vlade.
 
Munjić je na mjesto vršioca dužnosti direktora FUP-a prvi put imenovan 17. maja 2023. godine i nakon toga mu je mandat nekoliko puta produžen.
 
U okviru policijske akcije "Crna kravata dva", Munjić je uhapšen i osumnjičen od Tužilaštva BiH za zloupotrebu službenog položaja.
 
Nakon ispitivanja u policiji i tužilaštvu, Munjić je pušten na slobodu jer nije bilo dovoljno osnova za zadržavanje u pritvoru.
 
Iako je pušten na slobodu, prema informacijama iz Tužilaštva BiH, istraga protiv Munjića je još otvorena, odnosno ne postoji nikakvo rješenje o obustavljanju istrage protiv njega ili drugih osoba, koje su puštene na slobodu, a uhapšene su u toj akciji.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )