FOTO: adionatravel

Pandemija virusa korona već dvije godine mrsi konce u čitavom svijetu pa je i 2021. godine zbog pandemije otkazano nekoliko dočeka u većim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Banjaluka, Mostar, Brčko i drugi gradovi u Bosni i Hercegovini uživaće u novogodišnjim čarima na gradskim trgovima.
 
Za novogodišnju noć u Banjalući će na Trgu Krajine za sve građane i goste nastupati Petar Grašo i Neda Ukraden.
 
Uz poznate hitove "Da se nađemo na pola puta", "Zora je", "Jednom kada ovo prođe" od Nede Ukraden i "Fritula", "Neće nas zauvik bit", "Volim i postojim" od Petra Graše, Banjalučani će dočekati novogodišnju noć pod oblacima. 
 
Sarajevo i Tuzla neće imati proslavu Nove godine na trgu
Sarajevo je prethodnih godina slavilo doček Nove godine uz Dinu Merlina i Zdravka Čolića, međutim, ove godine ipak nema slavlja. Gradsko vijeće Sarajeva je izglasalo otkazivanje, a novac u iznosu od 50.000 KM usmjeriće se za liječenje oboljele djece. 
 
Slaviće se i u Mostaru
Hrvatska pjevačica Indira Levak pjevaće na gradskom trgu u Mostaru u sklopu Adventa.
 
Osim Indire, na dočeku će nastupati i grupa "Twist".
 
Trebinje dočekuje Novu godinu uz Anu Bekutu
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je prijem za estradnu umjetnicu Anu Bekutu koja će nastupiti za Novu godinu na trebinjskom Trgu slobode.
 
Jedna od najpopularnijih pjevačica današnjice - Ana Bekuta uvešće Trebinjce i goste u Novu 2022. godinu koncertom na Trgu slobode.
 
"Trebinje je divan grad, ljudi, priroda. Pozivam sve na najbolji provod. Potrudiću se sa svojim orkestrom da Novu godinu dočekamo u što boljem raspoloženju", kazala je kratko Bekuta na pres konferenciji.
 
Nina Badrić u Brčkom
U sklopu manifestacije "Čari zime u Brčko distriktu BiH", koja će se održavati na Trgu mladih tokom decembra i januara 2022. godine, održat će se i novogodišnji koncert regionalne zvijezde Nine Badrić.
 
Iako je bilo dilema u donošenju odluke za organizovanje ove tradicionalne manifestacije i dočeka Nove godine zbog trenutne epidemiološke situacije, gradske vlasti su ipak odlučile da se zimski mjeseci učine ugodnijim svima koji borave ili će boraviti u tom razdoblju u Brčkom.
 
U Prijedoru će nastupati Goca Tržan
U Prijedoru će nastupati Goca Tržan. 
 
Prijedorčani će se veseliti uz dobro poznate hitove "Stoperka", "Zagrli", "Gradske kučke" i uvesti ih u 2022. godinu.
 
Novogodišnji program biće organizovan na Trgu majora Zorana Karlice.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )