FOTO: null

Euroregija “Drina” pozdravlja početak realizacije jednog od najvažnijih regionalnih projekata Upravljanje vodama u slivu rijeke Drine u okviru programa za Zapadni Balkan.

Projekat ima za cilj da se optimalnim upravljanjem vodama sliva rijeke Drine u sve tri države (BiH, Srbija i Crna Gora) napokon uključe svi zainteresovani korisnici voda i spriječe nekontrolisane poplave i suše koje su nanosile nemjerljive štete stanovništvu, kao i da se napokon stane u kraj nekontrolisanom radu pojedinih hidroelektrana na slivu rijeke Drine.

Vrijednost projekta je 8. 600. 000 USD, a finansira se iz grant sredstava Fonda za zaštitu životne sredine GEF i posebnog Fonda za klimatske promjene SCCF. Implementator je Svjetska banka.

Euroregija Drina ovom projektu daje punu podršku i staviće na raspolaganje sve resurse  i maksimalno će se uključiti kako bi se kroz Projekat obezbijedila maksimalna korist za sve gradjane i lokalne zajednice u slivu rijeke Drine.

Predsjednik Eureregije “Drina” Zdravko Krsmanović poziva sve lokalne zajednice i zainteresovane nevladine organizacije u slivu Drine da informacijama i svojim resursima podrže realizaciju projekta.

Predsjednik Euroregije Drina

Dr Zdravko Krsmanović, dipl.inž.gradjevine

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )