FOTO: unsplash.com

Uprava civilne zaštite i Republički hidrometeorološki zavod izdali su upozorenje zbog najavljenih padavina koje se očekuju u narednim danima.

Upozorenje je izdato zbog najavljenih obilnih padavina u kratkom periodu zbog čega su mogući problemi sa oborinskom vodom i njenim oticanjem u urbanim sredinama, a može doći do bujičnih poplava na zapadu Srpske.
 
Iz Republičke uprave civilne zaštite skrenuli su pažnju građanima i nadležnim lokalnim službama da imaju na umu ovo upozorenje i da preduzmu mjere i radnje kako bi spremno dočekali najavljene meteorološke uslove, koji mogu biti opasni za ljude i materijalna dobra.
 
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u narednim danima u nekoliko navrata Srpsku zahvatiti talasi intenzivnih mjestimičnih lokalnih vremenskih nepogoda.
 
Premještanje tih nepogoda biće u nekoliko talasa od jugozapada ka sjeveru i istoku Srpske.
 
Iz Republičke uprave civilne zaštite istakli su da prate situaciju i da su spremni da se aktiviraju na terenu u okviru svojih nadležnosti.
 
Za Republiku Srpsku izdato je i žuto upozorenje zbog nevremena.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )