FOTO: srpskainfo.com

Sa tržišta BiH povučena su dva tipa električne kvarcne grijalice – AWT W-HQ1207S i Mesko tip MS7710, jer predstavljaju opasnost od požara i opekotina. Ove grijalice porijeklom su iz Kine, a uvoznik, odnosno, distributer su preduzeća „R.Time“ Sarajevo i „Sonra“ Živinice.

– Proizvodi predstavljaju opasnost od požara i opekotina jer imaju mehanizam koji uključuje/isključuje grijače kada se grijalica uspravi/obori. Uključivanje radi iako nijedan grijač prethodno nije vidljivo usijan.  Za Mesko tip MS7710 uputstvo za upotrebu ne sadrži sva tražena upozorenja, a nijedan od ova dva proizvoda nisu usklađeni sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standardom BAS EN 60335-2-30:2012 – saopštili su iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Nadležna inspekcija je naredila mjere obavještavanja potrošača, povlačenja proizvoda sa tržišta i njegovo uništavanje.

– Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ove proizvode da ih prestanu koristiti i vrate u trgovinu gdje su ih kupili – navodi se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )