FOTO: null

U većini predjela u Republici Srpskoj u naredna dva dana pašće od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, dok se na sjeverozapadu u petak, 22. maja, očekuje i preko 80 litara kiše po metru kvadratnom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

U skladu sa prognoziranim količinama padavina narednih dana očekuje se blagi porast vodostaja rijeka, izraženije u zapadnim predjelima.

Zbog intenzivnih padavina u kratkom vremenskom periodu, pogotovo u petak, 22. maja na zapadu se može očekivati porast manjih vodotoka bujičnog karatkera.

Obilnije padavine počinju danas kasno popodne i uveče na zapadu, gdje će u petak, 22. maja, biti vrlo obilne i ponegdje će pasti i više od 80 litara kiše po metru kvadratnom.

Kiša na zapadu počinje da pada ujutro, dok će u ostalim predjelima biti suvo, a na istoku će prijepodne biti više sunčanih perioda.

Tokom dana kiša će jačati i postepeno će zahvatati centralne, a zatim i istočne predjele, dok će kasnije popodne i uveče na zapadu biti obilnih padavina.

Oblačno i svježe vrijeme sa jakom kišom i pljuskovima sa grmljavinom zadržaće se u i petak, 22. maja, dok će na zapadu biti vrlo obilnih padavina.

Najviše padavina se očekuje večeras i u petak, 22. maja, u većini predjela iznad 30-50 litara kiše, a najviše padavina se očekuje na sjeverozapadu i u gorskim predjelima u Hrvatskoj više od 80, a moguće je ponegdje i 100 litara kiše po metru kvadratnom.

Oblačno vrijeme sa kišom biće i u subotu, 23. maja, koja će biti češća na zapadu, dok će na istoku biti malo toplije, uz smjenu sunčanih i oblačnih perioda sa povremenom kišom i pljuskovima.

U nedjelju, 24. maja nastavlja se nestabilno vrijeme sa čestom kišom. U prvom dijelu dana će biti više suvog vremena uz povremene sunčane periode, dok se popodne očekuje jača kiša i pljuskovi sa grmljavnom, a moguće su i lokalne nepogode sa gradom.

Za vikend će padavine biti promjenljivog karaktera sa jačim pljuskovi sa grmljavinom, uz lokalno obilnije padavine i pojavu grada.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )