FOTO: null

Gradskoj upravi Bijeljine donirana je računarska oprema u okviru projekta UNHCR-a “Pružanje pomoći za održivost raseljenim osobama i povratnicima i podrška u upravljanju podacima”, koji sprovodi organizacija “Hilfsverk Austrija”, saopšteno je iz Gradske u

Dva laptop računara, štampač, projektor, fotoaparat i dodatna oprema za ove uređaje biće korišćeni u gradskom Odsjeku za zdravstvo i socijalnu zaštitu, nacionalne manjine, povratnike i raseljena lica, koje je zaduženo za realizaciju ove vrste projekata. 

Najavljeno je da će "Hilfsverk" organizovati i obuku za rad na računarima, kao i za unošenje podataka u bazu. 

Ova donacija dio je šireg projekta "Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije sprovođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma", za koji je sredstva obezbijedila EU iz IPA fondova. 

Trogodišnji projekat kojim su obuhvaćene povratničke kategorije i interno raseljena lica, sprovode UNHCR, UNDP, UNICEF, IOM, "Hilfsverk Austrija", Bosanski humanitarni logistički servis, Fondacija lokalne demokratje i "Vaša prava". 

U saopštenju se navodi da je, zahvaljujući ovom projektu, na području Bijeljine sanirano 11 stambenih objekata, devet ih je izgrađeno, a Gradska uprava je učestvovala u izradi potrebne projektno-tehničke dokumentacije za ove stambene jedinice. 

Donirana je i pomoć za ekonomsku održivost u vidu poljoprivrednih i zanatskih mašina, plastenika i stoke. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )