FOTO: novi.ba

Glumica Slavica Radulović (57), umrla je 24. aprila u Novom Sadu, saopštio je "Književno-srpski" teatar u Kragujevcu, čiji je bila dugogodišnji član.

Slavica Radulović rođena je u Kumanu kod Novog Bečeja 1964. godine. Diplomirala je glumu 1987. na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Petra Banićevića, prenosi Blic.
 
Prvi stalni glumački angažman imala je u pozorištu „Marin Držić“ u Dubrovniku, potom u Narodnom pozorištu u Nišu, a od 1990. godine je članica ansambla Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.
 
Na sceni kragujevačkog teatra odigrala je više od 30 uloga. Debitovala je u predstavi „1968“, a među najznačajnije i najzapaženije ubrajaju se uloge Juce u predstavi „Kir Janja“, Regane u „Kralju Liru“, Lepe Kate u „Ružičnjaku“…
 
Radulovićeva je i režirala i na scenu kragujevačkog teatra postavila je predstave „Guska na mesecu“ Stevana Pešića i monodramu „Dezmond“ Džona Mortimera.
 
Za svoj rad višestruko je nagrađivana, između ostalog na Pozorišnim susretima „Joakim Vujić“ a ponela je i godišnju nagradu Knjaževsko-srpskog teatra.
 
Na poziv Predsjednika države Litvanije i Svjetskog udruženja esperantista iz Roterdama, kao jedini predstavnik svoje zemlje na Svjetskom kongresu esperantista u Vilnjusu u Litvaniji 2005. godine odigrala je predstavu „Kako ubiti svoju suprugu“ na esperantu.
 
Igrala je i na televiziji, ostvarivši role u serijama „Srećni ljudi“, „Selo gori a baba se češlja“ i „Moj rođak sa sela“.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )