FOTO: srpskainfo.com

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspio da osvoji trofej na Mastersu u Parizu. Rus Karen Hačanov slavio je pobjedu sa 2:1 (7:5,6:4) i stigao do prvog Mastesa u karijeri.

Itekako se osjetio umor u Novakovoj igri nakon polufinala protiv Federera, ali uprkos ovom porazu Srbin će od sutra ponovo biti prvi reket svijeta.

U Karijeri je do ovog meča Hačanov dobio tri tenisera iz “Top 10”, a onda je samo u Parizu pobijedio četvoricu igrača iz ove grupe.

U prva tri gema nije viđen nijedan brejk, a onda je Novak uspio oduzeti servis Hačanovu. U ovom gemu novak je imao tri vezane brejk lopte, međutim, Rus je uspio da izjednači, ali je Novak sa dva vezana poena stigao do gema i vođstva od 3:1.

Već u narednom gemu Hačanov je napravio ribrejk, a od ovog momenta promijenio je ritam, zaigrao mnogo agresivnije i uspio da stigne do izjednačenja od 3:3.

Dugo je trajao sedmi gem, dva puta je Hačanov uspijevao doći do izjednačenja ali su uslijedila dva odlična Novakova servisa, jednu loptu Rus je izbacio van granica terena, a drugu je srpski teniser poslao u nebranjeni dio terena i poveo sa 4:3. u naredna tri gema oba tenisera su zadržala svoj servis, a onda je Hačanov, od vođstva Đokovića sa 30:0 stigao do brejka i vođstva pd 5:4.

Novak je do kraja ovog seta uspio da osvoji još jedan poen na svoj servis, ali to je bilo sve što je uradio jer je sa četiri vezana servisa Hačanov stigao do posljednjeg gema u prvom setu koji je dobio sa 7:5.

U drugom setu Hačanov je prvi došao do brejka, poveo sa 2:1, a potom je nastavio odlično da servira, a čak i kada ni srpski teniser uspio da dobro riternira, Hačanov je uspješno izlazi na mrežu i zahvaljujući visini od 198 cm uspjevao da stiže sve lopte koje je novak slao.

Uspio je Rus odmah u narednom gemu da potvrdi brejk i povede sa 3:1. Naredni gem bio je najkraći u meču, trajao je 58 sekundi, tako da je Novak na lagan način stigao do drugog poena u drugom setu.

U sedmom gemu pri vođstvu od 4:2 Hačanov je imao tri set lopte ali je Novak sve tri uspio da spasi i smanji na 4:3, međutim, Hačanov je bio siguran na svom servisu i održao ovu prednost.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )