FOTO: null

Propao pokušaj otimanja državnog zemljišta namenjenog omladinskom centru

BRČKO - Zahvaljujući angažovanju rukovodstva mesne zajednice, propao je pokušaj nekih činovnika u Vladi distrikta Brčko da se umesto planirane izgradnje Omladinskog centra u MZ Grčica novcem privatnih preduzetnika izgrade stambeno-poslovni objekat i pijaca.

Kako smo saznali od Vedrana Jovičića, poverenika mesne zajednice, oni su od Vlade Brčko distrikta zatražili hitnu izmenu regulacionog plana i ponovno ucrtavanje omladinskog centra na ranije predviđenoj lokaciji, koji je iz zasada nepoznatih razloga izbrisan iz predloga važećeg plana.

- Mi smo ideju izgradnje Omladinskog centra na zemljištu koje je pripadalo ODP "Tehnograđa" pokrenuli još 2009. godine i zatražili rezervisanje te lokacije za izgradnju doma. Izvršena je eksproprijacija zemljišta od blizu 2.000 metara kvadratnih, urađen je projekat za izgradnju objekta i isplaćen novac za njegovu izradu. Nažalost, neko iz Vlade Brčko distrikta nije prihvatio naš zahtev da se centar ucrta u regulacioni plan, već je odlučio da na toj lokaciji predvidi gradnju stambeno-poslovnog centra i pijace - rekao nam je Jovičić.

On smatra da se ovaj funkcioner u prethodnom sazivu Vlade distrikta na ovaj korak odlučio jer se radi o atraktivnom građevinskom zemljištu kraj glavne saobraćajnice.

- Postavlja se pitanje kako je Vlada distrikta izvršila eksproprijaciju zemljišta, platila izradu projekta Centra i u budžetu distrikta obezbedila 200.000 KM inicijalnih sredstava za njegovu izgradnju, da bi se na kraju ispostavilo da je centar izbrisan. Mislim da je u ovo prste uplela tajkunska mafija koja trguje pojedinim parcelama u Brčkom - ogorčen je Jovičić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )