FOTO: null

Razbojnici iz Modriče, posle hapšenja, predati dobojskom javnom tužilaštvu. Prilikom hapšenja kod njih pronađen dio ukradenog novca, a nezvanično saznajemo da se radi o trećini

Jovo Knežević iz Modriče i Goran Nikolić iz Vukosavlja, koji su uhapšeni zbog razbojništva nad P. F. iz Skugrića, od žrtve su oteli 20.000 KM i za samo nekoliko sati većinu novca potrošili vraćajući svoje dugove, saznaju "Novosti".

U PU Doboj je potvrđeno da je prilikom hapšenja kod njih pronađen dio ukradenog novca, a nezvanično saznajemo da se radi o trećini.

- Dok je policija za njima tragala, osumnjičeni su potrošili dvije trećine novca, vraćajući dugove koje su imali. Ostatak je pronađen kod njih prilikom hapšenja - otkrio je izvor blizak istrazi.

Knežević i Nikolić su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju, koje će odlučiti o predlogu za pritvor. U PU Doboj navode da se njima na teret stavlja da su se u 10 časova automobilom "reno", kojim je upravljao Knežević, dovezli do žrtvine kuće.

- Nikolić, koji je bio maskiran kapuljačom od duksa, ušao je u kuću i fizički savladao P. F. Uz prijetnju da će nauditi njenom jednogodišnjem djetetu, iz kuće je ukrao torbicu s novcem i potom je zajedno sa Kneževićem pobjegao - navode u policiji.

Nakon hapšenja po naredbi suda izvršeni su pretresi na imanjima osumnjičenih, kao i u njihovim vozilima, pri čemu su pronađeni predmeti za koje se sumnja da su korišćeni u razbojništvu.

TIPOVAO ROĐAKE

Obojica osumnjičenih policiji su poznati kao višestruki prestupnici koji su se dovodili u vezu sa krivičnim djelima imovinskih delikata. Inače, Jovo Knežević je rođak žrtve i vjeruje se da je upravo on "tipovao" kuću P. F, znajući da u kući ima toliko novca u kešu i da je žrtva ostala sama sa djetetom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )