FOTO: null

Policija je uhapsila trojicu Banjalučana, te jednog Laktašanina, koje povezuje s krađom 60.000 maraka iz kuće Duška Gatarića, iz sela Donja Kola kod Banjaluke.

Zbog ove teške krađe u akciji kodnog naziva "Rulet" pali su Boško G. (34), Boris G. (35) i Ljuban P., svi iz Banjaluke, te V.D. (40) iz Laktaša.

Naknadno će biti utvrđeno ko je od njih direktno učestvovao u krađi, koja je počinjena 2. februara, dok je Gatarić bio u štali.

"Dok je on bio u štali, kradljivci su ušli u njegovu kuću, koja je bila zaključana, ali su oni upali nakon što su oštetili prozor. Bilo je to uveče, između 18.30 i 20 sati. U primaćoj sobi je bila Duškova majka, starija žena, i nije ništa čula", ispričali su nam mještani Donjih Kola.

Naš sagovornik navodi da je Duško prije ove krađe prodao nekoliko bikova, te mu je taj novac ukraden, kao i ušteđevina njegove majke.

Iz policije su naglasili da su, po naredbi Okružnog suda Banjaluka, na više lokacija pretresli kuće i vozila koja koriste osumnjičeni.

"Tada su pronađeni mobilni telefoni, SIM kartice, automatska puška, više komada municije različitog kalibra i šoker baterija", navode policijski izvori.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni su pušteni na slobodu i slijedi podnošenje izvještaja Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

"Protiv B.G. i Lj.P. će biti podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela teška krađa, a protiv V.D. za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija", naveli su iz policije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )