FOTO: InfoBijeljina

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana je J. B. (42) zbog sumnje da je pronevjerila novac dva privredna društva, koji joj je bio povjeren u radu i sebi pribavila korist od oko 55,9 miliona dinara, za koliko je nanijela ukupnu štetu privrednim društvima.

Osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.
 
Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenoj odredi pritvor, a sudija je taj prijedlog usvojio.
 
J. B. se na teret stavlja produženo krivično djelo Pronevjera u obavljanju privredne djelatnosti za koje je zaprijećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.
 
Sumnja se da je ona kao administrativni radnik zadužen za plaćanje obaveza dva privredna društva preko platforme za elektronsko plaćanje putem USB kartice – elektronskog sertifikata za autorizaciju plaćanja, od 18. februara 2022. godine do 6. februara 2023. godine prisvojila novac koji joj je bio povjeren u radu, vršeći uplate protivno ovlašćenju i bez odobrenja generalnog direktora.
 
Prilikom plaćanja, J.B. je, kako se sumnja, neosnovano vršila uplate sa računa tih privrednih društava, na svoja dva računa u bankama, pa je u pomenutom periodu sebi prebacila ukupan iznos od 919.184 KM, kroz ukupno 162 novčane transakcije, a na štetu privrednih društava.
 
Nezvanično saznajemo da je nezakonite transakcije je prikrivala prepravljanjem izvoda o uplati, a veći dio novca potrošila je na online klađenje.
 
Provjerama je utvrđeno da je u jednoj kladionici, na nalogu otvorenom na njeno ime, vršila uplate za online klađenje , prenosi Blic.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )