FOTO: profimedia

Volt Dizni je jedno od imena koje je postalo sinonim za sreću i bezbrižnost mališana širom svijeta. Rođen je 1901. godine u Čikagu i od malih nogu je pokazivao sklonost ka crtanju, pa je prvi novac zaradio kao sedmogodišnjak, prodajom svojih crteža.

Često se selio sa porodicom, ali je crtanje uvijek bilo nešto što je neizmjerno volio. Svojim veselim duhom i posebnošću uspjevao je da izmami osmijeh na lice i u najtežim trenucima, piše Kultivisise.

Nakon što je odbijen kao dobrovoljac u američkoj vojsci u toku Prvog svjetskog rata, jer je imao samo 16 godina, priključio se Crvenom krstu i otputovao u Francusku. Na ratištu je prevozio hranu i ranjenike posebnim kolima koja su bila ukrašena šaljivim crtežima i karikaturama.

Posle rata nije želio da se bavi običnim poslovima, kao što je rad u fabrici. Želeo je da nasmije i razveseli ljude, želio je da život učini ljepšim. Napunivši 21 godinu i sa neuspjehom u vidu bankrotstva iza sebe, Volt Dizni odlazi u Holivud i ostvaruje sve svoje snove.

Zahvaljujući njemu, upoznali smo i Bambija, Damba, Pepeljugu, Mazu i Lunju, Uspavanu ljepoticu, Petra Pana i mnoge druge crtane likove. Volt Dizni je zaslužan za magično detinjstvo i pobedu dobra nad zlom, životne mudrosti i pouke.

Njegovi citati ostaće upamćeni kao velike misli o snovima, uspjehu i želji da kreativnost i mašta podstaknu decu na velike stvari.

Od svih izuma masovne komunikacije do danas, jedino još slike govore jezikom koji je najrazumljiviji najvećem broju ljudi.

Svi naši snovi se mogu ostvariti, ukoliko imamo hrabrosti da ih slijedimo.

Mi stalno idemo naprijed, otvaramo nova vrata i radimo nove stvari zbog toga što smo radoznali. Radoznalost stalno vodi novim putevima.

Ukoliko nešto možeš sanjati – možeš to i uraditi!

Prepune učionice i poludnevne sesije u istima su tragično upropaštavanje našeg najvećeg resursa – umova naše dece.

Radije bih zabavljao ljude uz nadu da će nešto naučiti, nego ih učio nečemu sa nadom da će se zabaviti uz to.

Što više ličiš na samoga sebe, to manje ličiš na bilo koga drugog – to je ono što te čini jedinstvenim.

Prvo – razmišljaj. Drugo – vjeruj. Treće – sanjaj. I konačno – usudi se.

Velika je greška ne pružiti ljudima šansu da postanu nezavisni dok su još uvijek mladi.

Sve dok lik ne dobije ličnost, ne može mu se vjerovati. Bez ličnosti, lik može raditi smješne ili tužne stvari, ali se ljudi sa njim ne mogu poistovjetiti, jer izgeda nerealno. Bez ličnosti, priča u kojoj se on nalazi ne može doprijeti do publike.

Liderstvo znači da je grupa, bila ona velika ili mala, spremna da poveri vlast osobi koja je pokazala mudrost, kompetentnost i sposobnost dobrog prosuđivanja.

Smijeh je vanvremenski, mašta ne može da ostari, snovi traju večno.

Uvijek na život gledam kroz optimizam, ali sam dovoljno realan da znam da je život kompleksna stvar.

Svako bi trebalo da postavi svoje ciljeve što ranije i da svu svoju energiju i talenat usmjeri ka njihovom ostvarenju. Ili, može pronaći nešto čime će sebe nagraditi. Ali na kraju, kakav god da je ishod, znaće da je živ.

Razlika između pobjeđivanja i gubljenja je, uglavnom, neodustajanje.

Ako ste radoznali, pronaći ćete puno zanimljivih stvari kojima se možete baviti. Ali, jedina stvar pomoću koje ćete nešto postići je hrabrost.

Naše nasljeđe i ideali, kodeksi i standardi – stvari kojima učimo našu djecu – biće očuvani ili će nestati, zavisno od toga koliko slobodno razmjenjujemo svoje ideje i osjećanja.

Uradite dobar posao. Ne morate brinuti o novcu, on će se sam pobrinuti za sebe. Uradite dobar posao i neka vam on bude glavni adut.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )