FOTO: InfoBijeljina

Vijeće Vrhovnog suda Republike Srpske ukinulo je presudu M.R. (43) iz Bijeljine kojom je bio osuđen na šest godina zatvora za ubistvo sugrađanina Siniše Glamočanina (30) i slučaj je vraćen na novo suđenje.

U Vrhovnom sudu RS su pojasnili da je uvažena je žalba branilaca optuženog, ukinuta presuda Okružnog suda u Bijeljini od 18. decembra 2019. godine i predmet vraćen tom sudu na ponovno suđenje.
 
Vrhovni sud RS je ranije već jednom ukidao presudu istog suda kojom je M.R. tada dobio 11 godina i dva mjeseca zatvorske kazne za spomenuto krivično djelo.
 
M.R. je zločin počinio u julu 2016. godine, a ranije je pred bijeljinskim sudom tvrdio da je pucao u nužnoj odbrani.
 
Njegov branilac je pred istražnim i sudskim organima tvrdio da je Glamočanin došao na kućni prag M.R. i prijetio da će ga ubiti i da će mu silovati kćerku, ukoliko ovaj ne “izađe” iz određenih poslova, a onda fizički nasrtao na njega, nakon čega je M.R. pucao iz pištolja i usmrtio ga.
 
Glamočanin je osuđivan za ubistvo dvojice policajaca u Beogradu i izdržao je devetogodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u trenutku kada je ubijen, u Okružnom sudu u Bijeljini je još imao aktivnih predmeta.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )