FOTO: pixabay

Ukoliko smo dobro spavali prethodne noći, doručak i prva kafa će opravdano biti simboli sreće, koje često nismo ni svjesni

Možda niste ranoranilac i čini vam se da ujutru ne volite sebe (ni cio svijet), ali istraživanja pokazuju da se tada zapravo najbolje osjećamo.

Ukoliko smo dobro spavali prethodne noći, doručak i prva kafa će opravdano biti simboli sreće, koje često nismo ni svjesni - pokazala je analiza stotine miliona poruka na "Tviteru". Istraživanje, naizgled banalno, otkrilo je da su statusi najoptimističniji u jutarnjim satima, a kasno po podne najsumorniji.

To se i uklapa u opštu sliku koja kaže da se naše raspoloženje mijenja tokom 24 časa, pa smo ujutru srećni, do kraja radnog vremena nezadovoljni, a između 18.00 i 19.00 ponovo imamo osmijeh na licu. Naučnici koji su radili istraživanja na ovu temu kažu da na spavanje uglavnom odlazimo dobrog raspoloženja, kao i da smo vikendom daleko srećniji nego radnim danima, jer smo izolovani od stresa na poslu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )