FOTO: N1

Košarkaški klub Cedevita i Petrol Olimpija iz Ljubljane i službeno su se odlučili ujediniti.

Novi klub zove se KK Cedevita Olimpija, a ovaj projekt spajanja predstavljen je u kultnoj ljubljanskoj dvorani Stožice gdje će novi klub igrati svoje utakmice. Cedevita i Olimpija udružuju se kao ravnopravni partneri, s glavnim sponzorima Atlantic Grupom i Petrolom što bi trebalo značiti veći budžet.

"Sve ovo radimo jer volimo košarku. Stvaramo. Pratićete jednu pionirsku, novu, avangardnu djelatnost. Prvi put u Europi dva profesionalna kluba spajaju se preko granice. To niko u Evropi nije napravio. Ovo niko nikada nije napravio ni u jednom sportu. Ponosan sam i uzbuđen", kazao je Emil Tedechi, vlasnik Atlantic Grupe.

Cedevita bi tako dobila mogućnost slaganja respektabilnog tima, konkurentnog u ABA ligi i Eurokupu, u kojem će novonastali klub takođe učestvovatii, s konačnim ciljem plasmana u Euroligu. Olimpija, pak, ovom fuzijom ostaje u ABA ligi, iz koje je formalno ispala osvajanjem poslednjeg mjesta u posljednjoj sezoni.

"Ovo nije dolazak još jednog velikog sponzora u KK Ljubljanu. Ovo nije odlazak jednog kapitala iz jedne države u drugu. Ovo je ravnopravno spajanje dvaju košarkaških klubova", poručio je Tedeschi.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )