FOTO: null

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH uspješno su završili višednevnu međunarodnu obuku pretraživanja skrivenih odjeljaka u velikim komercijalnim vozilima, a polaznicima su juče u Bijeljini uručeni sertifikati.

Osim pripadnika UIO BiH, obuku su od 14. marta do danas pohađali pripadnici carina Hrvatske i Srbije, kao i graničnih policija BiH, Hrvatske i Srbije. 

Obuku je organizovao Biro za međunarodnu bezbjednost i sprečavanje širenja oružja putem programa Vlade SAD za kontrolu izvoza i bezbjednost granica. EXBS je obuku u Banjaluci i Gradišci izvršio na "NVC Teh" skeneru koji se koristi za kontrolu i pregled roba u kamionima i kontejnerima. 

Iz UIO BiH navode da je ovim putem obučeno 20 službenika Uprave iz svih regionalnih centara. 

"Ova međunarodna obuka je rezultat projekta `Inicijativa tri zemlje` koju implementira EXBS. U narednom periodu ovaj projekat biće proširen i na Crnu Goru", saopšteno je iz UIO BiH. 

U saopštenju se napominje da obuku, uz superviziju savjetnika iz SAD, sprovode i sertifikovani instruktori iz UIO, carina Hrvatske i Srbije, kao i graničnih policija ovih država. 

Nakon uspješno završenih obuka diplome je polaznicima uručio pomoćnik direktora UIO BiH Damir Župarić.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )