FOTO: null

Policija Republike Srpske je na području Dervente uhapsila šest osoba, koje su osumnjičene za nelegalnu registraciji više od 1.400 birača iz inostranstva

Policija Republike Srpske danas je na području Dervente uhapsila šest osoba, koje su osumnjičene za nelegalnu registraciji više od 1.400 birača iz inostranstva.

Po nezavničnim informacijama, među uhapšenima su matičari i jedan advokat.

Načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović izjavila je da su uhapšeni osumnjičeni koji su falsifikovali dokumentaciju na osnovu koje su registrovali najmanje 1.471 birača, koji glasaju poštom iz inostranstva, i da su tu dokumentaciju dostavili Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

"Osnovni sud u Derventi izdao je naredbu o oduzimanju spornih prava glasača iz CIK-a, ali je 14. septembra CIK odbila da postupi po naredbi suda i policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske odbila da preda traženu dokumentaciju", rekla je Miljanović.

Ona je dodala da je o takvom potezu CIK BiH obavešten glavni okružni tužilac u Doboju.

CIK-a je danas saopštio da može postupati samo po nalogu Tužilaštva i Suda BiH.

U saopštenju je navedeno da je CIK zatražila od Suda BiH uputstva u vezi s naredbom Osnovnog suda u Derventi, i da očekuje hitnu reakciju Tužilaštva BiH u vezi s tim slučajem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )