FOTO: null

BANJALUKA - Pojedini članovi kriminalne narko grupe Darka Šarića imali su dokumenta građana BiH koji su im obezbijedili uhapšeni u akciji “Kruna”, rečeno je danas na konferenciji MUP-a RS.

“Dokumenta su im obezbijedili uhapšeni članovi kriminalne grupe. To su  im naplaćivali i 3.000 evra”, rekao je Radomir Domuzin, direktor Uprave krim policije MUP-a RS 

Juče je u akciji “Kruna” uhapšeno osam osoba iz BiH zbog sumnje da su kriminalcima iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Bugarske omogućili da dobiju lična dokumenta i identitete građana BiH i tako sakriju svoje pravo lice i porijeklo. 

Kako se nezvanično saznaje, u RS su uhapšeni Boban Pećanac, Danijel i Nemanja Bikić, Milenko Tamburić, Željko Ćumić, Mustafa Cerić, Stanko Grahovac i Zorica Knežević, kao i jedna osoba s područja Federacije BiH. Takođe, tri osobe su uhapšene u Hrvatskoj, a dvije u Sloveniji. 

Pretresene su četiri lokacije na području Banjaluke, po dvije na području Gradiške i Srpca, jedna na području Sanskog Mosta, tri na području Hrvatske i dvije u Sloveniji. 

Iz Tužilaštva BiH smatraju kako se u ovom slučaju radi o klasičnoj trgovini identitetima građana BiH i falsifikovanju javnih isprava za potrebe kriminalaca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )