FOTO: klix.ba

Policija je danas u Sarajevu uhapsila dvije osobe zbog sumnje da su juče aktivirale eksplozivnu napravu u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika sarajevske opštine Stari Grad Irfana Čengića, čime je nastupila materijalna šteta na objektu i automobilima.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i u saradnji sa Obavještajno-obevještajnom agencijom BiH, identifikovali su i lišili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela, piše Kliks.
 
Kako je saopšteno iz policije, slobode su lišena dva muškarca, M.H. (29) i B.A. (32), oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.
 
Oni se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.
 
Takođe, muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i sa izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26. marta. U toj ulici se nalazi kuća Vedada Deljkovića, odbornika u opštini Stari Grad.
 
-Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja - saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
 
Odmah nakon ovog incidenta, načelnik Čengić je održao konferenciju za medije gdje je rekao da je rekao da misli da je riječ o zastrašivanju zbog svjedočenja nakon podignute optužnice u predmetu “Start” u kojem je osumnjičeni, između ostalih, bivši načelnik opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.
 
Na konferenciji se, također, obratio i Deljković koji je naglasio da ovi “kukavički potezi nisu uplašili ni Čengića ni njega”.
 
U istragu o ovom djelu uključila se i Federalna uprava policije, a Čengiću je dodijeljena policijska zaštita.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )