FOTO: null

Policija u Novom Gradu uhapsila je instruktora i člana ispitne komisije za polaganje vozačkih ispita koji su od jednog kandidata uzeli novac koji je ranije bio obilježen.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne novine, zbog sumnje da su za novac omogućili jednoj osobi da dobije vozačku dozvolu, u akciji kodnog naziva "Kandidat" uhapšeni su Boris Elčija (60), vlasnik Auto-škole "Signal", kao i Radovan Karan (57), ispitivač.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor, navodeći inicijale uhapšenih, saopšteno je da je Elčija osumnjičen za trgovinu uticajem, a Karan za primanje mita.

"Lica su osumnjičena da su kao vlasnik auto-škole iz Novog Grada i kao član komisije za polaganje vozačkih ispita od kandidata preuzeli određen novčani iznos kako bi on lakše položio vozački ispit. Nakon što su od kandidata preuzeli obilježene novčanice, lišeni su slobode i privedeni u službene prostorije Centra javne bezbjednosti Prijedor", rečeno je u ovom CJB-u.

Dodaju kako će dalje mjere preuzimati po uputstvima iz Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

Inače, akcija je, kako saznajemo, pripremana duže vremena, a osumnjičeni su prije hapšenja praćeni. U dogovoru sa kandidatom poturen im je novac koji je jedan od osumnjičenih i uzeo, nakon čega je uslijedilo hapšenje.

Međutim, ono što nije saopšteno jeste o kojoj sumi novca je riječ, kao i da li je i koliko kandidata na ovaj način došlo do vozačke dozvole.

Iz Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja Banjaluka kažu kako novac ne smije ni po koju cijenu biti kriterij za dobijanje vozačke dozvole te da zahtijevaju da ovaj slučaj što prije bude procesuiran kako nikome ne bi palo na pamet da nešto slično ponovi.

"Ovakvi slučajevi uglavnom su mogući u manjim sredinama, gdje je mali broj kandidata, koji često bez velikog razloga budu oboreni, jer su članovi komisije plaćeni po broju ispitanih", rečeno je u ovom udruženju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )