FOTO: B92/Tanjug

Tužilaštvo je odlučilo da nema osnova za zadržavanje uhapšenih u BiH i oni će uskoro biti slobodni.

Bašar Tufankiji, jedan od trojice uhapšenih zbog sumnje da ima veze sa slučajem nestanka djevojčice Danke Ilić (2) u Srbiji, priznao je istražiocima Federalne uprave policije da je na Tiktoku širio lažne informacije o nestanku djevojčice i za njih tražio 50.000 evra, zbog čega je predat izvještaj u kojem se navodi da je u pitanju krivično djelo ucjena i uznemirenje javnosti.
 
Bašar Tufankiji, inače državljanin BiH i Sirije, priznao je kasnije u prostorijama FUP-a da je širio informacije o nestanku djevojčice iz Srbije i tražio 50.000 evra. Sve je, kako se navodi, otkriveno na Tiktoku.

Međutim, Tužilaštvo KS danas je odlučilo da nema osnova za njihovo zadržavanje, iako je FUP, kako saznajemo, podnio izvještaj u kojem se navodi da je riječ o krivičnom djelu ucjena i uznemirenje javnosti, piše Avaz.
 
Putem kancelarije Interpola razmijenili su informacija i brzom akcijom policije otkrivena je njihova IP adresa i ubrzo su uhapšeni.

Ispostavilo se da nemaju nikakve informacije o nestaloj djevojčici, niti je ona pronađena.
 
Osim za pokušaj iznude, osumnjičeni bi mogli odgovarati i za širenje lažnih informacija.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )