FOTO: null

Policija je uhapsila 32 osobe zbog organizovane krađe goriva iz Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko, saopšteno je juče iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U policiji su istakli da sve osumnjičene koji su pali u akciji "Dizel" terete da su duže vremena organizovano i kontinuirano krali gorivo iz RiTE "Gacko".

- Blokirana je cijela teritorija opštine Gacko, a pretreseni su objekti na 32 lokacije. Više detalja ne možemo da otkrivamo dok ne bude okončana istraga i ispitivanje osumnjičenih - rekli su u MUP-u RS.

Kako nezvanično saznajemo među uhapšenima je i nekoliko radnika RiTE "Gacko", a svi osumnjičeni su bili organizovani u grupu u kojoj je svako imao precizno određenu ulogu.

Akciju su sproveli  pripadnici Uprave za borbu protiv organizovanog i teškog kriminaliteta MUP-a RS po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog tužilaštva.

U ovom tužilaštvu su istakli da ne mogu da iznose detalje dok im policija ne preda osumnjičene.

Ni u RiTE "Gacko" nisu mogli da daju više informacija osim potvrde da među uhapšenima ima njihovih radnika.

- Na putu sam i ne znam o čemu se radi. Čuo sam da među uhapšenima ima naših radnika. Krađa goriva je kod nas nažalost česta pojava i predstavlja veliki problem koji traje  duže vrijeme - kaže direktor RiTE "Gacko" Srđan Milović.

Policija je ove godine oduzela više od 5.000 litara nafte ukradenih iz mašina RiTE "Gacko".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )