FOTO: InfoBijeljina.com

U pretresu dvije specijalističke zdravstvene ustanove na području Bijeljine uhapšena su dva lica iz ovog grada, vlasnici ovih ustanova, čiji su inicijali V.Đ. i R.M. zbog sumnje da su počinila krivično djelo izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona saopšteno je da su tokom pretresa izvršenih, uz asistenciju pripadnika bijeljinske Policijske uprave, pronađeni protokoli bolesnika, pečati ljekara zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, kao i druga dokumentacija koja se dovodi u vezu sa navedenim krivičnim djelom. 

Nakon kriminalističke obrade navedena lica predata su tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje. 

U saopštenju se navodi da su današnji pretresi izvršeni po naredbi Opštinskog suda iz Bijeljine. 

Ova akcija je nastavak aktivnosti pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su u ranijem periodu nadležnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv više vlasnika auto-škola sa područja Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivično djelo izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )