FOTO: null

Postupajući po nalogu i u koordinaciji Tužilaštva BiH i nadležnih tužilaštava u Republici Srpskoj, policijski službenici MUP-a Srpske na području Banja Luke uhapsili su Nedima Kulenovića, šefa Grupe za prinudne naplate u Upravi za indirektno oporezivanje

Kulenović je osumnjičen da je, zloupotrebivši svoj položaj, počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi. On je osumnjičen da je od lica, koje je PDV dužnik, tražio određeni iznos novca za sebe, kako bi omogućio reprogram otplate poreskog duga.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da je ovom prilikom ostvarena odlična saradnja između glavnih tužilaca Tužilaštva BiH i Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, kao i policijskih agencija.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, nakon čega će biti donesena odluka o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )