FOTO: null

U Ugljeviku je juče zatvoren 5.Internacionalni festival šljive , voćnih rakija i meda, na kojem je učestvovalo 40 izlagača i predstavljeno preko 100 uzoraka rakije iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije.

Sudeći po reakcijama izlagača, zvaničnika i posjetilaca ovogodišnji festival je bio jedan od najbolje organizovanih i najbrojniji po broju učesnika. 

Posjetioci su mogli vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade voća i voćnih rakija, zatim meda i pčelarskih proizvoda . 

Pored toga, izlagači su imali priliku saznati neke od najvažnijih informacija i preporuka za uspješno bavljenjem voćarstvom zahvaljujući stručnim predavanjima i demonstracijama iz oblasti voćarstva.

Završnog dana festivala dodijeljena su priznanja i medalje za kvalitet izloženih proizvoda.

Titulu najbolje rakije ponijela je “Rubinova” šljivovica iz Kruševca, dok je šjivovica Rajka Stankovića iz Gornjeg Zabrđa ocijenjena  naboljom u konkurenciji fizičkih lica. 

Dunjevača leskovačke destilerije”Trivuleks” i kruškovača Branislava Sekulića iz Puškovca kod Lopara proglašene su najboljima u domenu voćnih rakija.

Bagremov med Milorada Vukovića iz Brčkog ponio je titulu najboljeg u konkurenciji meda, a za najbolji plasman meda iz Ugljevika nagradu je dobio Krstan Simić.

Među nagrađenim bilo je i onih koji su kući ponijeli i više medalja, kao što je  porodica Trišić iz Ugljevika koja se okitila medaljama za najbolju rakiju  i med.

Nagrađeni su najljepši i najinovativnije osmišljeni štandovi koji su po ocjeni posjetilaca zaslužili takve epitete, a čiji je izbor vršen glasanjem tokom sajamskih dana.

Medalje i priznanja nagrađenim je uručio  direktor ugljevičke Agenicije za razvoj malih i srednjih preduzeća Milorad  Jovićić. 

On je istakao da je ovogodišnji festival prevazišao sva očekivanja, kako samih organizatora, tako i učesnika, naročito pozitivnim ocijenivši izlaganje i ocjenjivanje  meda  na festivalu.

“U narednom period učinićemo da i majevički med, kao i šljivovica i ostale voćne rakije, bude prepoznatljiv simbol Ugljevika”, naglasio je Jovičić.

I ove godine pokrovitelj festivala bila je Opština Ugljevik bez čije pomoći ova tradicionalma manifestacija ne bi mogla biti ovako dobro organizovana, dok je medijski sponzor bio “Skala” radio iz Ugljevika.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )