FOTO: null

Skupština opštine /SO/ Ugljevik usvojila je danas Nacrt budžeta za 2018. godinu u iznosu 12.380.000 KM, koji je u istom iznosu kao ovogodišnji budžet.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da će se budžetom za narednu godinu održati pozitivni trendovi iz predhodnih godina. 

"Nastavićemo određene aktivnosti kada je riječ o kapitalnim projektima, i naš cilj je da izradom kapitalnih projekata zadržimo stanovništvo u seoskom području naše opštine", rekao je Perić. 

Odbornici su prihvatili informaciju o izvršenju budžeta opštine Ugljevik za devet mjeseci tekuće godine i Nacrt rebalansa budžeta za 2017. godinu u iznosu 11.970.000 KM, što je za četiri odsto manje od plana. 

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić istakao je da je današnju sjednicu obilježilo usvajanje streteških dokumenata ove podmajevičke opštine. 

"Jedna od važnih odluka je pristupanje izradi plana kapitalnih ulaganja za period 2018-2020. godine u kojoj je imenovana radna grupa koja će pripremiti finalnu verziju plana", rekao je Simić. 

Jednoglasno je usvojena Strategija razvoja poljoprivrede opštine Ugljevik za period 2018-2022. godina. 

Odbornici su prihvatili informaciju o stanju javnih puteva na područja opštine Ugljevik i informaciju o izvršenju plana održavanja lokalnih i nekategorizovanih puteva na području opštine Ugljevik za 2017. godinu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )