FOTO: InfoBijeljina.com

Direktor Centra za kulturu "Filip Višnjić" iz Ugljevika Predrag Vujević najavio je da će ovaj centar u toku godine organizovati Ljetnji festival monodrame i kratke forme, a radiće i na razvoju kulturno-istorijskog turizma.

Vujević je na današnjem godišnjem prijemu u kulturnom centru ocijenio uspješnom prethodnu godinu koja je ispunila očekivanja na polju kulture. 

"U proteklom periodu Centar za kulturu je nastajao da u svom radu zastupi sve segmente kulturnog života, počevši od pozorišne djelatnosti u kojoj posebno izdvajam školu glume koju mi nazivamo dječije amatersko pozorište, koje radi već tri sezone", istakao je Vujević. 

On je najavio da će u ovoj godini dječije amatersko pozorište izvesti pozorišnu predstavu u Srbiji, ali i širom Srpske. 

"Posebno ističem Likovnu koloniju koju smo radili zajedno sa Misijskim odborom Eparhije zvorničko-tuzlanske, a u okviru ove kolonije radi i besplatna škola slikanja za mališane uzrasta od šest do 15 godina, a okviru predavači su akademski slikari", rekao je Vujević novinarima. 

On je napomenuo da je Centar za kulturu protekle godine u redovnom radu organizovao i kulturne večeri, koncerte klasične muzike i promocije brojnih knjiga. 

Vujević je podsjetio da je u toku prethodne godine uspostaviljena i međunarodna saradnja u oblasti kulture.

"Izložba slika iz našeg centra održana je austrijskom gradu Presbaumu, a trenutno se ta izložba nalazi u slovenačkom gradu Kidričevo", rekao je Vujević. 

On je naglasio da je ugljevički Centar za kulturu u prošloj godini radio i na polju etno-kulture. 

"Istraživali smo način života i običaje kod ljudi iz našeg kraja", naveo je Vujević. 

Prema Vujevićevim riječima Centar za kulturu, u okviru svojih djelatnosti, učestvovao je u organizaciji svečanih akademija za potrebe opštine Ugljevik, Boračke organizacije Ugljevika i SUBNOR-a prilikom obilježavanja značajnih datuma i događaja iz istorije naroda podmajevičkog kraja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )