FOTO: null

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović uručio je danas u Ugljeviku rješenja i ključeve za 27 stanova porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

U zgradu namijenjenu ovoj populaciji uložena je 981.000 KM, od čega je opština Ugljevik, na ime zemljišta, priključaka i ostale infrastrukture uložila 200.000 KM, a ostatak Vlada Srpske, posredstvom resornog ministarstva. 

Savanović je na svečanosti uručenja, kojoj su prisustvovali i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i predsjednik Boračke organizacije Srpske Milomir Savčić, rekao da se danas program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, završava. 

"Program je rađen za period od 2008. do 2015. godine, a od 1999. do 2015. 

godine u opštini Ugljevik je zbrinuto 78 korisnika. Urađene su 34 stambene jedinice, a 44 korisnika su dobila nepovratna sredstva, za šta je ukupno utrošeno 1.700.000 KM", rekao je Savanović novinarima. 

On je naveo da raspolaže informacijama da se određen broj ljudi nije javio krajem 2007. godine na ovu uredbu o stambenom zbrinjavanju, te najavio da će nova uredba sutra biti razmatrana na sjednici Vlade Srpske. 

"Novom uredbom biće obuhvaćeni svi oni koji iz opravdanih razloga to nisu mogli da učine prvi put, još 2007. godine", rekao je Savanović i istakao opredijeljenost Vlade Srpske i resornog ministarstva da u narednih nekoliko godina riješi probleme svih stambeno nezbrinutih porodica poginulih i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije. 

On kaže da još nema podatke o ukupnom broju tih porodica, ali da će uslijediti javni poziv, a da će lokalne zajednice imati obavezu da preko svojih komisija obiđu sve na terenu, raspišu poziv i da Ministarstvu potom dostave podatke, na osnovu čega će se tačno znati koja sredstva su neophodna za njihovo zbrinjavanje. 

"Sve to bi, prema našim očekivanjima, trebalo da bude završeno do 2018. godine", rekao je Savanović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )